Uitbreiding directie SLB GROUP

SLB GROUP, het moederbedrijf van RVS NON FERRO, RIJKERS en SLB HIGHTECH, heeft een operationeel directeur aangetrokken. René van der Putten (48) uit Deurne vormt voortaan samen met algemeen directeur en eigenaar Egbèr Smits de directie. De uitbreiding is een voorname stap in de realisatie van stevige groeiambities: een verdubbeling van omzet en resultaat in de periode tot 2020.

René van der Putten vervulde in zijn carrière diverse management- en directiefuncties, veelal met een internationaal karakter. Bijvoorbeeld bij Vanderlande Industries, waar hij een span of control had van 150 mensen wereldwijd. Ook was hij actief voor onder meer Te Strake en NTS-Group. Voor die laatste zette hij een nieuwe dochteronderneming op in Shanghai. René van der Putten studeerde econometrie aan de Universiteit van Tilburg; een opleiding die hij in 1991 met succes afrondde.

Peoplemanager
Met René van der Putten haalt de Udense SLB GROUP een echte ‘peoplemanager’ in huis. “Structuur aanbrengen, de juiste mensen op de juiste posities zetten en hun competenties optimaal benutten: daar ligt mijn kracht”, zo stelt hij. “Ik vertaal visie naar strategie en begeef me bij voorkeur op het snijvlak van operatie en commercie. Vaktechnisch valt er nog veel te leren, maar van de andere kant: die kennis hebben we hier in overvloed. Het is aan mij om die ambitieuze doelen voor 2020 waar te maken.” De keuze voor een kleinere organisatie is een bewuste. "De span of control op zichzelf is voor mij geen ambitie. Het gaat mij om de complexiteit van taken en om de eindverantwoordelijkheid die ik heb in een functie. Juist die aspecten spreken mij aan. Net zoals het professionele karakter van dit bedrijf; het verraste mij enorm hoe goed alles hier georganiseerd is.”

Groeiambities voor 2020
Algemeen directeur Egbèr Smits zocht een directeur aan zijn zijde die niet bang is om beslissingen te nemen en die leidinggeeft met de menselijke maat. “René past perfect in het profiel”, stelt hij. “Zijn analytisch vermogen en coachend leiderschap gaven voor mij de doorslag.” Smits ziet de scope van projecten al een aantal jaren toenemen. “Niet voor niets hebben wij nu al zo’n vijftien mensen op projectleiding, engineering en werkvoorbereiding zitten. Onze opdrachtgevers leggen steeds meer verantwoordelijkheid bij ons neer en daarmee groeit het belang van gedegen projectmanagement en procesbeheersing. Groei is dé manier om hierop toegerust te zijn. Met René in onze gelederen zijn we er klaar voor.”

Zelfstandige businessunits
Aan die ambities ligt een heldere strategie ten grondslag. De dochterondernemingen van de SLB GROUP – bekend als RVS NON FERRO, RIJKERS en SLB HIGHTECH – worden zelfstandige businessunits. Zij werken met één gezamenlijke productie-unit. Bij de businessunits geldt een heldere driedeling. Eén businessunit richt zich op machine- en framebouw voor met name de voedselverwerkende en farmaceutische industrie, in opdracht van machinebouwers. Een andere businessunit focust op ontwerp, bouw en onderhoud van installaties voor eindverwerkers in de foodindustrie. De derde businessunit verwerkt hoogwaardige metalen tot maatwerkproducten voor kritische industrieën. De productie-unit verzorgt productie, assemblage, montage en inbedrijfstelling.

Wereldspelers nog beter maken

Onze bedrijven zijn actief in het hart van de Nederlandse agro- en foodindustrie. Een industrie die internationaal gezien een toppositie vervult. Wist u bijvoorbeeld dat Nederland wereldwijd de tweede exporteur is op het gebied van agro en food? En dat we de derde grootste exporteur zijn van machines voor de foodindustrie? 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food. Bij de SLB GROUP hebben we een duidelijke missie: de vooruitstrevende wereldspelers in deze industrie nóg beter maken.