Twee lasapparaten gedoneerd voor onderwijsproject in Tanzania

SLB Group heeft twee lasapparaten gedoneerd aan de laslaboratoriums van de Dar es Salaam Institute of Technology en de Karume Institute of Science and Technology in Tanzania. Hiermee ondersteunen wij een mooi lokaal olie- en gasproject om de technische lasvaardigheden van studenten te ontwikkelen.

Soms kunnen bedrijven in ontwikkelingslanden moeilijk geschoolde werknemers vinden. Voor technische studenten in Tanzania die straks in de olie- en gasindustrie gaan werken, doneerde SLB Group twee lasapparaten voor een onderwijsproject dat loopt van 2015 tot en met 2018. Dit is een initiatief van stichting PUM Netherlands senior experts, Hanze University of Applied Sciences, TU Delft, Universiteit Twente en Universiteit Utrecht.

Lasvaardigheden ontwikkelen
Het programma heeft naast een theoretisch deel ook een grote praktische component. Daarom was het noodzakelijk om het laboratorium uit te breiden en verder in te richten. De eerste groep studenten is eind 2015 vol enthousiasme van start gegaan met de nieuwe energieopleiding. Zij maken dankbaar gebruik van de gedoneerde lasapparaten. “Buitenlandse investeerders en specialisten helpen de lokale bevolking vooruit zodat ze zelf de kennis in huis hebben op het vlak van olie en gas”, zegt Henny Ottens van stichting PUM Netherlands senior experts. “Dat is belangrijk, want er is een enorm gasveld gevonden voor de kust van Tanzania. Dit wil het land graag zelf exploiteren, en daarvoor moeten ze dan wel de kennis in huis hebben. Daar hoort ook scholing in lastechniek bij om de lasvaardigheden te ontwikkelen. De donatie van de SLB Group helpt ons om de lokale kennis en het vakmanschap in Tanzania te vergroten.”

Wereldspelers nog beter maken

Onze bedrijven zijn actief in het hart van de Nederlandse agro- en foodindustrie. Een industrie die internationaal gezien een toppositie vervult. Wist u bijvoorbeeld dat Nederland wereldwijd de tweede exporteur is op het gebied van agro en food? En dat we de derde grootste exporteur zijn van machines voor de foodindustrie? 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food. Bij de SLB GROUP hebben we een duidelijke missie: de vooruitstrevende wereldspelers in deze industrie nóg beter maken.