Trots op Youri: de weg naar metaaltechniek

Als je door de gangen van SLB Group loopt, kom je veel getalenteerde en toegewijde medewerkers tegen. Een van die opmerkelijke teamleden is Youri, een jonge professional van slechts 19 jaar oud, die onlangs zijn BBL-opleiding met succes heeft afgerond. Vandaag willen we hem in het zonnetje zetten en zijn inspirerende reis delen.

De start van een boeiende reis

Op VMBO had Youri de mogelijkheid om verschillende technische richtingen te verkennen, waaronder installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek. Na twee jaar ontdekte hij dat zijn ware passie lag in metaaltechniek vanwege de diversiteit van het vak. In plaats van herhaaldelijk hetzelfde te doen, wilde hij elke dag iets nieuws creëren. En zo begon Youri’s reis bij SLB Group, waar hij vijf jaar geleden startte als stagiaire tijdens zijn derde jaar van het VMBO.

De weg naar metaaltechniek

Met zijn passie in gedachten begon Youri na zijn stage te werken bij SLB Group op de zaterdag en besloot hij vervolgens een BBL-opleiding te volgen. De BBL-opleiding 'Allround constructiewerker' omvatte alle facetten van de metaalindustrie, van lassen tot voorbereiding, constructie en een beetje montage. Het was een uitdagend en leerzaam avontuur dat hem de nodige vaardigheden en kennis verschafte.

Een succesvolle keuze

Youri's besluit om bij SLB Group zijn BBL-opleiding voort te zetten, was een keuze die hem goed heeft gediend. Hij genoot van zijn stage, voelde zich thuis binnen het team en waardeerde de kans om verder te leren terwijl hij werkte. In zijn eerste jaar werkte hij op de afdeling 'voorbewerking', maar hij ontdekte al snel dat zijn interesses elders lagen. Daarom maakte hij de overstap naar de afdeling 'assemblage' en sinds het afgelopen jaar is hij ook actief betrokken bij de afdeling ‘montage’ op de buitendienst.

Een blik op de toekomst

Hoewel Youri met trots zijn BBL-opleiding heeft afgerond, betekent dat niet het einde van zijn leergierigheid. Hij heeft plannen om zich verder te ontwikkelen door middel van cursussen en trainingen, maar zonder de verplichting om wekelijks terug te keren naar de schoolbanken. Youri begrijpt het belang van hands-on ervaring en vindt het heerlijk om in de praktijk te werken. Hij is vastberaden om te blijven groeien in zijn vakgebied terwijl hij zijn vaardigheden blijft aanscherpen.

Namens SLB Group willen we Youri van harte feliciteren met zijn indrukwekkende prestatie en hem bedanken voor zijn toewijding en bijdrage aan ons bedrijf. We kijken uit naar een mooie toekomst vol groei en succes voor deze jonge professional.

 

 

Wereldspelers nog beter maken

Onze bedrijven zijn actief in het hart van de Nederlandse agro- en foodindustrie. Een industrie die internationaal gezien een toppositie vervult. Wist u bijvoorbeeld dat Nederland wereldwijd de tweede exporteur is op het gebied van agro en food? En dat we de derde grootste exporteur zijn van machines voor de foodindustrie? 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food. Bij de SLB GROUP hebben we een duidelijke missie: de vooruitstrevende wereldspelers in deze industrie nóg beter maken.