SLB Group zet volgende stap met orbitaal laswerk

In een wereld waar precisie en kwaliteit van cruciaal belang zijn, staat de SLB Group bekend om het ontwikkelen en bouwen van kwalitatieve machines en installaties. Waar de SLB group al jaren actief is met complexe lassamenstelling en orbitaal laswerken uit RVS, aluminium en andere exoten, hebben we het afgelopen jaar belangrijke stappen gezet om onze processen te verfijnen en te optimaliseren. Het resultaat van deze inspanningen is mede onze gloednieuwe cleanroom.

De cleanroom: waar reinheid en vakmanschap samenkomen

De cleanroom is een ISO-7 gecertificeerde omgeving die voldoet aan de norm op het gebied van reinheid. Dit niveau zorgt ervoor dat we de kwaliteit van ons werk kunnen waarborgen en het voldoet aan de strenge eisen van onze klanten in de kritische industrieën.

Een belangrijk onderdeel van onze werkzaamheden is orbitaal laswerk, een geavanceerde techniek die precisie garandeert. Orbitaal lassen in de cleanroom biedt niet alleen laskwaliteit, maar minimaliseert ook de kans op verontreiniging en onzuiverheden die in minder gecontroleerde omgevingen kunnen ontstaan. Onze eigen gecertificeerde lasspecialisten voeren dit proces uit, waardoor de hoge laskwaliteit wordt gegarandeerd. We waarborgen dit met onze eigen lastechnologen, oftewel IWT-ers. Een IWT-er heeft een verdiepende en brede kennis van onder andere materialen, lasprocessen en normen. Bij SLB Group hebben we meerdere IWT-ers in dienst.

Onze betrouwbaarheid: toleranties en kwaliteitscontrole

In de wereld van hightech is betrouwbaarheid van onschatbare waarde. Bij de SLB Group kennen en begrijpen we de complexe uitdagingen waar onze klanten mee te maken hebben.

Een van de uitdagingen in ons werk is het beheersen van toleranties, vooral bij het lassen van roestvrij staal. Door de hitte die vrijkomt tijdens het lassen, treedt krimp op, wat van invloed kan zijn op de exacte afmetingen van de onderdelen. Elk laspunt krijgt bijvoorbeeld een extra marge om de krimp, welke optreedt door de warmte-inbreng, te compenseren. Dit soort uitdagingen vereist vakmanschap en diepgaande kennis van de materialen en processen. De SLB Group biedt deze expertise.

Vooruitstrevende blik op de toekomst

Met een vooruitstrevende blik blijven we de toekomst verkennen en onderzoeken we hoe robotisering en in-house meten en testen verdere mogelijkheden kunnen bieden. Op deze manier blijven we de betrouwbaarheid en kwaliteit verbeteren. We zijn vastbesloten om onze klanten te voorzien van de best mogelijke oplossingen en te blijven voldoen aan hun behoeften in een veranderende technologische wereld.

 

Wereldspelers nog beter maken

Onze bedrijven zijn actief in het hart van de Nederlandse agro- en foodindustrie. Een industrie die internationaal gezien een toppositie vervult. Wist u bijvoorbeeld dat Nederland wereldwijd de tweede exporteur is op het gebied van agro en food? En dat we de derde grootste exporteur zijn van machines voor de foodindustrie? 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food. Bij de SLB GROUP hebben we een duidelijke missie: de vooruitstrevende wereldspelers in deze industrie nóg beter maken.