SLB GROUP koploper in certificering voedselveiligheid

In navolging van een deel van onze lassers, hebben nu ook enkele engineers het HDN-certificaat behaald. Hiermee voldoen zij aan de strengste eisen op het vlak van voedselveiligheid. En is de SLB GROUP het eerste bedrijf in Nederland dat zowel HDN-gecertificeerde lassers als engineers in huis heeft. Door binnen onze hele organisatie dezelfde HDN-eisen te hanteren, hebben opdrachtgevers de zekerheid dat wij voedselveilige installaties en machines leveren volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Hygienic Design Network (HDN) is een landelijk platform van grote producenten, toeleveranciers en toonaangevende instanties binnen de voedingsmiddelenindustrie. Ook de SLB GROUP is met dochterondernemingen RVS NON FERRO en RIJKERS aangesloten bij dit platform. De deelnemende partijen hebben een duidelijk doel voor ogen: het waarborgen van de voedselveiligheid, nu en in de toekomst. Een van de belangrijkste maatregelen is het waarborgen van de geldende Europese normen en richtlijnen voor het ontwerpen en bouwen van machines en procesinstallaties in de foodsector.

Aangescherpte eisen voor voedselveilige installaties
Sinds 2016 verzorgt HDN cursussen om lassers te certificeren volgens aangescherpte eisen. Want de geldende norm NEN-EN-ISO 5817 is volgens alle partijen binnen Platform HDN niet scherp genoeg om de voedselveiligheid te garanderen. Daarom stelt het platform aanvullende laseisen, boven op de Europese regelgeving. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat bij doorwassing schoonmaakmiddelen achterblijven in de leidingen.

Geslaagd certificeringstraject
Lasspecialisten van SLB GROUP hoorden bij de eerste groep geslaagden. Hiermee bevestigen we dat onze pijplassen voldoen aan de HDN-norm en de extra eisen die daaraan zijn verbonden. Vanaf dit jaar biedt HDN vergelijkbare certificeringstrajecten voor ontwerpers en constructeurs. Met de recente HDN-certificering van een deel van onze engineers, zetten we dus al in de ontwerpfase de juiste stappen om de voedselveiligheid optimaal te waarborgen. En is onze organisatie koploper op dit gebied.

Wereldspelers nog beter maken

Onze bedrijven zijn actief in het hart van de Nederlandse agro- en foodindustrie. Een industrie die internationaal gezien een toppositie vervult. Wist u bijvoorbeeld dat Nederland wereldwijd de tweede exporteur is op het gebied van agro en food? En dat we de derde grootste exporteur zijn van machines voor de foodindustrie? 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food. Bij de SLB GROUP hebben we een duidelijke missie: de vooruitstrevende wereldspelers in deze industrie nóg beter maken.