RVS NON FERRO geeft visitekaartje af aan Finland én familie

Een drukte van belang bij RVS NON FERRO! Waar we voor een Fins bedrijf ter plaatse twee vriezers installeerden, realiseerden we voor diezelfde opdrachtgever in onze eigen productiehal in Uden twee ovens van liefst vijftien meter lang. De volle werkplaats was een mooi moment voor onze personeelsleden om hun familieleden rond te leiden in de productiehallen en ze te laten zien aan welke indrukwekkende projecten we dag in dag uit werken.

 

Van de engineering en assemblage tot de montage: RVS NON FERRO - dochterbedrijf van SLB GROUP - was op de software na van a tot z verantwoordelijk voor het miljoenenproject in Finland. Ook de montage van de units in het Scandinavische land leidden we in goede banen. “Vanwege de smalle wegen vond het transport van de ovens naar Finland midden in de nacht plaats”, vertelt projectleider Gijs Dekkers van RVS NON FERRO. Hij kijkt met trots terug op het omvangrijke project. “De machines zijn bijna volledig van roestvast staal, er zit maar een klein deel kunststof in verwerkt. Zelfs als je geen verstand hebt van techniek, zie je dat de massa, het afwerkingsniveau van het laswerk en de montage indrukwekkend zijn.”

 

Perfecte moment

Reden voor Gijs en zijn collega’s om onlangs enkele familieleden uit te nodigen in de productiehal aan de Koperslagerstraat voor een rondleiding en uitleg over het Finse project. “Ik wilde sowieso al eens aan mijn familie laten zien waar ik werk en waar ik dagelijks mee bezig ben”, legt Gijs uit. “En toen de werkplaats gevuld was met de ovens voor onze klant uit Duitsland, was dat het perfecte moment.”

 

Geen verrassing

RVS NON FERRO werkte al vaker samen met de opdrachtgever uit Duitsland. “Dat we dit project toegewezen kregen, was eigenlijk geen verrassing”, zegt Gijs. “De klant weet dat we de mensen en vaardigheden in huis hebben om tot de juiste kwaliteit van de installaties te komen. En door eerdere samenwerkingen was duidelijk dat onze opdrachtgever op ons projectteam kan vertrouwen. Zo reisden we tijdens dit project regelmatig af naar de locatie in Duitsland om het klantcontact optimaal te houden. Dat werd gewaardeerd. En door het team op locatie, onder leiding van mijn collega Henk Kniest, wist de Finse klant dat het project in goede handen was. Ook de assemblage in de hal, die door Tim Henger in goede banen werd geleid, verliep volledig naar wens.”

 

Pure trots

Gijs is zelf twee weken in Finland geweest en zag het werk ter plekke groeien. “Toen ik de machines zag staan en het folie eraf ging, voelde ik niets anders dan pure trots. En ik weet zeker dat mijn collega’s dat ook zo voelden.”

Wereldspelers nog beter maken

Onze bedrijven zijn actief in het hart van de Nederlandse agro- en foodindustrie. Een industrie die internationaal gezien een toppositie vervult. Wist u bijvoorbeeld dat Nederland wereldwijd de tweede exporteur is op het gebied van agro en food? En dat we de derde grootste exporteur zijn van machines voor de foodindustrie? 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food. Bij de SLB GROUP hebben we een duidelijke missie: de vooruitstrevende wereldspelers in deze industrie nóg beter maken.