RIJKERS installeert nieuwste generatie batchcontrollers op locatie

Sartorius introduceerde onlangs de Maxxis 5: een moderne batchcontroller, gebaseerd op de nieuwste technieken. En dankzij verschillende applicaties zoals count, batching, truck, flow en IBC, is de Maxxis 5 uitermate geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Onmisbaar onderdeel
Batchcontrollers vormen een onmisbaar onderdeel van mengers met een doseersysteem voor poeders en vloeistoffen. Deze controllers worden in verschillende industrieën toegepast om het batchproces te regelen voor de productie van tal van recepten. Door de juiste componenten te mixen, bepaalt de producent zelf het procesverloop en de gewenste receptuur. Een traject dat nog beter verloopt met de Maxxis 5.

De voorgangers
Philips ontwikkelde en verkocht in de jaren 80 en 90 batchcontrollers in diverse types. Zo bracht het bedrijf onder andere de PR1592, PR1594, PR1613, PR1614, PR1615, PR1730 en met software PR1740 op de markt. Daarna zijn de batchcontrollers nog onder de merknamen Global Weighing en Star uitgebracht. Betrouwbare systemen die vandaag de dag nog steeds volop in gebruik zijn. Toch missen veel bedrijven de juiste kennis van deze verouderde controllers. Dat zorgt voor een dilemma. Want hoewel de systemen nog uitstekend functioneren, ontbreekt het steeds vaker aan juiste ondersteuning. Daarom ontwikkelde de huidige producent Sartorius de Maxxis 5.

Nieuwste generatie batchcontrollers
RIJKERS, onderdeel van de SLB GROUP, heeft nog wel kennis van de verouderde batchcontrollers. En de bewezen doseertechnieken van deze types, vinden we terug in de Maxxis 5. Hierdoor zijn wij in staat om oude batchcontrollers eenvoudig te vervangen door de nieuwste generatie batchcontrollers van Sartorius.

Korte doorlooptijd
Onlangs verwisselde RIJKERS bij een klant een PR1594 voor de nieuwste Maxxis 5. Daarnaast had de klant de wens om de bediening van het systeem te verplaatsen naar een plaats nabij de menger. Tegelijkertijd werden de loadcellen van het weegsysteem vervangen. Tijdens al onze werkzaamheden heeft de productie slechts twee dagen stilgestaan. Het elektrapaneel werd omgebouwd en tegelijkertijd het weegframe van de menger aangepast. De tweede dag gebruikten we voor de nodige testen en het kalibreren van het weegsysteem. De dag erop werd de productie weer opgestart, met ondersteuning van RIJKERS op locatie. Maar dankzij de eenvoudige en duidelijke bediening konden de operators na een halve dag volledig zelfstandig produceren. Na enkele weken uitte de productiechef zijn tevredenheid over het soepele productieproces én de gebruiksvriendelijke bediening van de Maxxis 5.

Wereldspelers nog beter maken

Onze bedrijven zijn actief in het hart van de Nederlandse agro- en foodindustrie. Een industrie die internationaal gezien een toppositie vervult. Wist u bijvoorbeeld dat Nederland wereldwijd de tweede exporteur is op het gebied van agro en food? En dat we de derde grootste exporteur zijn van machines voor de foodindustrie? 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food. Bij de SLB GROUP hebben we een duidelijke missie: de vooruitstrevende wereldspelers in deze industrie nóg beter maken.