‘Pensioenfonds Metaal en Techniek vaart stabiele koers’

Wie jarenlang een pensioen opbouwt, wil ervan op aan kunnen dat de toegezegde uitkering gewaarborgd is. Iets wat de laatste jaren niet altijd vanzelfsprekend was. Het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT), het grootste Nederlandse pensioenfonds voor deze branche, heeft aangetoond een heel gezond fonds te zijn.

PMT verzorgt de pensioenregeling voor ruim 1,2 miljoen deelnemers en is daarmee in omvang het derde pensioenfonds van Nederland. Met ruim € 60 miljard in kas voor toekomstige pensioenuitkeringen bewijst PMT dat de premie-inkomsten en de verplichtingen goed in balans zijn. “Dat is positief nieuws voor onze mensen en alle anderen die bij dit fonds een pensioen opbouwen”, vertelt Egbèr Smits, algemeen directeur van de SLB GROUP.

Goed geregeld
Het merendeel van de medewerkers van de SLB GROUP, waarvan RVS NON FERRO en RIJKERS deel uitmaken, is aangesloten bij PMT. Smits: “Waar veel andere pensioenfondsen de laatste jaren onder druk staan, toont het Pensioenfonds Metaal en Techniek aan een stabiele koers te varen. Daar ben ik erg blij mee. Want wij zetten ons continu in om onze medewerkers een gezond werkklimaat en goede arbeidsvoorwaarden te bieden, tot aan hun pensioen. Maar het is net zo belangrijk dat het ook daarna goed geregeld is. Een betrouwbare pensioenuitkering is daarbij een belangrijke voorwaarde. Fijn om te merken dat dit bij PMT in goede handen is.”

Bekijk het overzicht met de beleggingsresultaten vanaf 1948.

Wereldspelers nog beter maken

Onze bedrijven zijn actief in het hart van de Nederlandse agro- en foodindustrie. Een industrie die internationaal gezien een toppositie vervult. Wist u bijvoorbeeld dat Nederland wereldwijd de tweede exporteur is op het gebied van agro en food? En dat we de derde grootste exporteur zijn van machines voor de foodindustrie? 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food. Bij de SLB GROUP hebben we een duidelijke missie: de vooruitstrevende wereldspelers in deze industrie nóg beter maken.