Nieuwe organisatiestructuur SLB GROUP

De SLB GROUP introduceert vanaf 1 januari 2017 een nieuwe organisatiestructuur. De drie dochterondernemingen – RVS NON FERRO, RIJKERS en SLB HIGHTECH – vormen vanaf die datum zelfstandige businessunits. Een gezamenlijke productie-unit verzorgt de productie, assemblage, montage en inbedrijfstelling bij projecten. Met de nieuwe structuur geven wij ruimte aan onze groeiambities: een verdubbeling van omzet en resultaat in de periode tot 2020.

De SLB GROUP realiseert spraakmakende en complexe projecten, met name in de voedselverwerkende en farmaceutische industrie. Om nog beter te kunnen inspelen op de scope van deze projecten, opereren RVS NON FERRO, RIJKERS en SLB HIGHTECH per 1 januari als zelfstandige businessunits.

Focus op kerncompetenties
Door deze structuurwijziging ligt de focus van onze drie dochterondernemingen nog meer op de specifieke kerncompetenties. RVS NON FERRO richt zich op de bouw van complete machines, met name voor OEM-bedrijven in de voedselverwerkende industrie. RIJKERS focust op ontwerp, bouw en onderhoud van installaties voor producenten in de food-, zuivel- en licht chemische industrie. De derde businessunit – SLB HIGHTECH – verwerkt hoogwaardige metalen tot maatwerkproducten voor kritische industrieën. Tot slot verzorgt de gezamenlijke productie-unit de productie, assemblage, montage en inbedrijfstelling.

Invoering nieuw ERP-systeem
Als belangrijk onderdeel van een optimale afstemming tussen de businessunits, nemen we vanaf 1 januari een nieuw ERP-systeem in gebruik. Dit betekent een stap vooruit in de digitalisering van onze organisatie, meer efficiency, minder kans op verstoringen en kortere doorlooptijden. Bovendien kunnen onze opdrachtgevers hiermee nog beter aansluiten op onze geautomatiseerde processen, wat zorgt voor meer inzicht in de status en voortgang van de projecten. En via een directe link met onze leveranciers versterken we de informatieketen.

Wat betekent dit voor u?
De nieuwe organisatiestructuur betekent dat sommige van onze klanten formeel overgaan van RVS NON FERRO naar RIJKERS of andersom. Als dit ook voor uw organisatie geldt, dan nemen wij uiteraard persoonlijk contact met u op. En door de invoering van ons Isah ERP-systeem wijzigen met ingang van 1 januari de order- en inkoopnummers en de lay-out van onder andere de offertes en facturen die u van ons ontvangt. Hebt u vragen over onze nieuwe organisatiestructuur? Of wilt u weten wat ons nieuwe ERP-systeem voor uw organisatie betekent? Neem dan contact op met operationeel directeur René van der Putten via 0413 – 225 000 of r.vd.putten@slb-group.nl.

Wereldspelers nog beter maken

Onze bedrijven zijn actief in het hart van de Nederlandse agro- en foodindustrie. Een industrie die internationaal gezien een toppositie vervult. Wist u bijvoorbeeld dat Nederland wereldwijd de tweede exporteur is op het gebied van agro en food? En dat we de derde grootste exporteur zijn van machines voor de foodindustrie? 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food. Bij de SLB GROUP hebben we een duidelijke missie: de vooruitstrevende wereldspelers in deze industrie nóg beter maken.