Lasspecialisten gecertificeerd voor NEN-EN-ISO 9606-1 en ASME IX

Negen gespecialiseerde lassers van de SLB GROUP hebben met succes hun lascertificaten NEN-EN-ISO 9606-1 en ASME section IX behaald of verlengd. Dat betekent een verdubbeling van het aantal hooggekwalificeerde lassers binnen onze organisatie. Zo kunnen wij onze lasexpertise nog beter inzetten voor veeleisende klanten.

Lascoördinator Patrick van Asperen begeleidde en ondersteunde het team van lassers in het voorbereidingstraject om de ISO- en ASME-normen te behalen. “We hebben voor deze dubbele certificering gekozen om wereldwijd te kunnen leveren”, legt Patrick uit. “Want onze klanten vragen ook om ASME-gecertificeerde lassers, onder andere voor de Noord-Amerikaanse markt en de offshore-industrie.”

Gegarandeerde kwaliteit
Met het behalen van de NEN-EN-ISO 9606-1- en ASME IX-certificaten waarborgen we het lassen van leidingwerk en tanks onder keurmerk, zoals ASME en Pressure Equipment Directive (PED). Daarbij gaat het onder andere om leidingwerk met een druk vanaf 0.5 tot 50 bar. Patrick: “Niet alleen klanten in de petrochemie, waar leidingen en tanks vaak onder hoge druk komen te staan, maar ook klanten in de foodindustrie eisen dat de lassen een gegarandeerde kwaliteit hebben. Hiervoor hebben wij dus de juiste lassers en laskwalificaties in huis, waarbij we de kwaliteit verder borgen door volgens de EN-ISO 3834-2 te werken.”

Hoogwaardig laswerk
De (her)certificeringexamens werden afgenomen in onze eigen productiehal en beoordeeld door een examinator van DNV GL. “Dat al onze negen lassers zijn geslaagd is een mooie prestatie, precies volgens het boekje”, aldus Patrick. “Met de certificaten tonen we aan dat we hoogwaardig laswerk opleveren dat aan alle eisen voldoet. En zo weten onze klanten dat wij voldoen aan het niveau dat zij van ons verwachten.”

Wereldspelers nog beter maken

Onze bedrijven zijn actief in het hart van de Nederlandse agro- en foodindustrie. Een industrie die internationaal gezien een toppositie vervult. Wist u bijvoorbeeld dat Nederland wereldwijd de tweede exporteur is op het gebied van agro en food? En dat we de derde grootste exporteur zijn van machines voor de foodindustrie? 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food. Bij de SLB GROUP hebben we een duidelijke missie: de vooruitstrevende wereldspelers in deze industrie nóg beter maken.