Het succes van Lease a Bike bij SLB Group

Bij SLB Group hebben we zes maanden geleden Lease a Bike geïntroduceerd naar aanleiding van de wens van onze medewerker Dennis. Lease a bike is een innovatief platform waarbij medewerkers de mogelijkheid krijgen om een fiets te leasen via maandelijkse kosten, met de optie om deze uiteindelijk voordelig over te nemen. Dit initiatief moedigt duurzaam woon-werkverkeer aan en zet de gezondheid van onze medewerkers op de eerste plaats. Nieuwsgierig naar dit initiatief en hoe onze medewerkers het ervaren? Lees dan verder!

Een aantrekkelijk aanbod

Fietsen wordt steeds populairder als secundaire arbeidsvoorwaarde in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst de helft van de werknemers interesse heeft in een fiets van de zaak. Het fietsplan van Lease a Bike maakt dit mogelijk. Bij SLB Group zijn we enthousiast om hieraan mee te doen. Met Lease a Bike dragen we niet alleen bij aan betere arbeidsvoorwaarden maar ook aan een duurzamere en gezonde wereld.

Door Lease a Bike te introduceren, stimuleren we onze medewerkers om de auto vaker te laten staan en in plaats daarvan te kiezen voor een milieuvriendelijke en gezonde manier om van A naar B te komen. Regelmatig fietsen verbetert de fysieke conditie en vermindert stress, wat resulteert in gelukkiger en productievere werknemers. Daarnaast is het fietsplan een financieel aantrekkelijke manier om naar het werk te reizen. Naast dat benzine en verzekerings- en onderhoudskosten voor de auto komen te vervallen, is zakelijk leasen aanzienlijk goedkoper dan het privé aanschaffen van een fiets.

De ervaringen van onze SLB Group medewerkers

Maar wat zegt de praktijk over Lease a Bike? Laten we eens luisteren naar de ervaringen van enkele van onze eigen medewerkers: Dennis Roberscheuten, Mark Wolbertus en Jesse Lamers. Onze enthousiaste medewerkers delen hun persoonlijke verhalen over waarom ze voor Lease a Bike hebben gekozen en hoe fietsen naar het werk hun bevalt.

Dennis: "Ik maak nu ruim drie maanden gebruik van Lease a Bike. Mijn eigen fiets was versleten en met mijn nieuwe heup is fietsen beter voor mij. SLB Group biedt dit aan en het is geweldig, want ik heb een fiets van 5.000 euro die ik zelf niet 1,2,3 zou aanschaffen. De fiets heeft alles, inclusief verzekering en pechhulp. Het maandelijkse bedrag en de kwaliteit zijn top. Ik gebruik de fiets niet alleen voor woon-werkverkeer maar ook privé. Ik zou het zeker anderen aanraden, vooral als je het geld niet in één keer kunt neerleggen. Uiteindelijk kun je de fiets overnemen met flinke korting op de nieuwprijs. Het is fijn dat je goed materiaal kunt krijgen zonder meteen veel te betalen."

Mark: "Vanaf ergens in augustus maak ik gebruik van Lease a Bike. Het leek me financieel interessant en het motiveerde me om meer te fietsen. Nu ik een elektrische fiets heb, pak ik veel vaker de fiets, zowel voor woon-werkverkeer als privé. De service van Lease a Bike is top; alles is geregeld, inclusief verzekering. Het initiatief van SLB Group vind ik geweldig; het stimuleert fietsen en het levert financiële voordelen. Het heeft zelfs invloed gehad op ons autobezit. Nadat onze tweede auto kapotging, besloten we er geen meer te kopen. Ik zou het anderen zeker aanraden vanwege het financiële voordeel en de mooie regeling. Ik maak er regelmatig gebruik van en geniet er echt van."

Jesse: "Sinds de zomer maak ik gebruik van Lease a Bike, nu ongeveer 3,5 maand. Het was een handige optie om de auto weg te doen; we hadden er twee maar één auto stond vaak stil. Nu heeft mijn vriendin nog een auto voor haar werk verder weg, maar voor mij is het slechts 10 minuten fietsen. Het voelt zonde om met de auto te gaan, het is zo'n korte afstand. Als SLB Group dit niet had aangeboden, zou ik waarschijnlijk niet zijn gaan fietsen. Lease a Bike is een goede oplossing, anders zou ik nooit zelf zo'n fiets kopen. Het grootste voordeel is dat ik wakker en energiek op het werk aankom en het werk achterlaat als ik thuiskom. Ik zou het zeker aanraden als je dichtbij woont. Het is gewoon makkelijker en goedkoper, vooral met de bijdrage van SLB Group.”

Lease a Bike heeft bij SLB Group de weg geopend naar duurzaamheid, gezondheid en financiële voordelen voor onze medewerkers. De positieve impact op zowel onze medewerkers als de werkomgeving maakt dit initiatief tot een succes! We kijken ernaar uit om meer medewerkers te zien profiteren van het fietsplan. Ben jij ook geïnspireerd om vaker de fiets te pakken?

Dit artikel is gebaseerd op interviews met Dennis Roberscheuten, Mark Wolbertus en Jesse Lamers.

Wereldspelers nog beter maken

Onze bedrijven zijn actief in het hart van de Nederlandse agro- en foodindustrie. Een industrie die internationaal gezien een toppositie vervult. Wist u bijvoorbeeld dat Nederland wereldwijd de tweede exporteur is op het gebied van agro en food? En dat we de derde grootste exporteur zijn van machines voor de foodindustrie? 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food. Bij de SLB GROUP hebben we een duidelijke missie: de vooruitstrevende wereldspelers in deze industrie nóg beter maken.