Een IWT-er in ons midden erbij!

SLB Group is een International Welding Technologist rijker! Jim, onze 22-jarige professional, heeft onlangs zijn IWT-diploma behaald en wij kunnen niet trotser zijn! Als collega binnen SLB Group heeft Jim een opmerkelijke reis afgelegd in de wereld van lassen en constructie. In dit blogbericht willen we graag zijn inspirerende verhaal met jullie delen en Jim in de spotlights zetten voor zijn indrukwekkende prestatie. Lees mee terwijl we meer te weten komen over zijn reis in de wereld van lassen en constructie.

Een begin vol kansen

Jim kwam ongeveer 1,5 jaar geleden bij SLB Group terecht, nadat hij was aanbevolen door Henk van de Veen, een andere IWT-er binnen ons team. Maar voordat Jim officieel bij ons begon, had hij al een connectie met ons bedrijf. Toen we een lasser met certificaat nodig hadden, aarzelde hij niet om bij te springen en zijn lasvaardigheden te tonen. Het was duidelijk dat Jim een getalenteerde en betrokken werknemer was. Onze paden kruisten weer en we waren verheugd om hem officieel aan boord te nemen.

Een familie van lassers

De passie voor lassen zit diep geworteld in Jim's familie. Zijn vader, die vroeger lasser was en later vertegenwoordiger, visueel lasinspecteur en IWT-er werd, heeft een grote invloed gehad op Jim's keuze voor dit vakgebied. Van jongs af aan was Jim al bekend met het lasproces en ging hij zelfs mee naar de lasschool waar zijn vader les gaf. Deze blootstelling zorgde ervoor dat hij wist dat hij bezig wilde zijn met zijn handen en met materialen werken.

Een zeldzame prestatie

Toen de tijd kwam om een opleiding te kiezen, besloot Jim om zijn vader achterna te gaan. Na zijn ervaring met lassen en zijn enthousiasme voor het werken met zijn handen, wilde Jim zijn horizon verder verbreden en zich specialiseren in het vakgebied. Hij volgde een spoedcursus voor visueel lasinspecteur en dit smaakte naar meer. Ongeveer 2,5 jaar geleden besloot hij de uitdaging aan te gaan en te beginnen met zijn opleiding tot IWT-er.

Met trots kunnen we zeggen dat Jim een van de twee IWT’ers is binnen ons bedrijf. Deze prestatie is opmerkelijk, gezien de complexiteit en het hoge niveau van de opleiding. Naast zijn reguliere werkuren heeft Jim vele extra uren geïnvesteerd in zijn studie om de gewenste expertise te bereiken. Het was een uitdagende reis, maar met toewijding en vastberadenheid heeft Jim zijn doel bereikt. Hij heeft nu een brede kennis van materialen, lasprocessen en constructietechnieken die hij maar al te graag wil toepassen.

Een werkelijk divers werkveld

Bij SLB Group is geen dag hetzelfde voor Jim. Zijn werk is uiterst veelzijdig en omvat diverse projecten, van leidingwerk tot plaatwerk, en van werken met aluminium en RVS tot exotische materialen. “De veelzijdigheid van het werk en dat we hier alles van A tot Z kunnen doen, dat is wat het zo leuk maakt!” De complexere vraagstukken en uitdagende projecten zijn wat Jim het meest motiveert. Hij geniet van het vinden van oplossingen voor unieke uitdagingen en wil zich blijven ontwikkelen om nog meer complexe vraagstukken aan te pakken in de toekomst.

We zijn enorm trots dat Jim zijn IWT-diploma heeft behaald en zijn expertise binnen ons bedrijf kan inzetten. Zijn toewijding en passie voor het vakgebied zijn een waardevolle aanwinst voor ons team, en we kijken ernaar uit om samen met hem te blijven groeien en innoveren. Jim, gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

Ben jij benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van laswerk? Twijfel niet om ons een bericht te sturen.

Wereldspelers nog beter maken

Onze bedrijven zijn actief in het hart van de Nederlandse agro- en foodindustrie. Een industrie die internationaal gezien een toppositie vervult. Wist u bijvoorbeeld dat Nederland wereldwijd de tweede exporteur is op het gebied van agro en food? En dat we de derde grootste exporteur zijn van machines voor de foodindustrie? 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food. Bij de SLB GROUP hebben we een duidelijke missie: de vooruitstrevende wereldspelers in deze industrie nóg beter maken.