Vacature Werkvoorbereider Mechatronica

Van een enkele tank tot een complete opslag-, transport-, weeg-, doseer- en menginstallatie: mede door jou komen deze en vele andere installaties tot leven in onze productieomgeving. Als werkvoorbereider bij RIJKERS zorg jij dat onze klanten in de food, farma en chemie kunnen vertrouwen op procesinstallaties van topkwaliteit. En dat bij een fijn familiebedrijf waar je jouw werk flexibel kunt indelen en samenwerkt met een betrokken team.

Dit ga je doen

Jij hebt binnen RIJKERS de touwtjes in handen bij technische projecten. Daarbij garanderen we je één ding: geen werkdag is hetzelfde. Continu schakel je namelijk tussen meerdere opdrachten, die qua duur en omvang variëren. Kleinere orders, zoals de bouw van een rvs-bordes, komen direct bij jou binnen. Daarbij ben je dé spil tussen onze klanten en de productie. Bij grotere orders, zoals de realisatie van een CIP-installatie, ben je de schakel tussen de projectleider en jouw productiecollega’s. Extra mooi: RIJKERS vormt samen met RVS NON FERRO en SLB HIGHTECH de SLB GROUP. Als het nodig is, ga je ook voor deze andere businessunits aan de slag. Kortom, aan afwisseling geen gebrek in jouw functie.

Een greep uit jouw taken

 • Je bent het aanspreekpunt voor de projectleider over de voortgang van de projecten die je onder je hoede hebt.
 • Je bereidt de inkoop van materialen voor en zorgt voor een detailplanning, op basis van de tekeningen en de informatie die je hebt ontvangen.
 • Je draagt de planning over aan de productie en maakt regelmatig een ronde door onze werkplaats om de voortgang en kwaliteit van projecten te bewaken.
 • Je zorgt voor de optimale inrichting van ons ERP-systeem, waarbij je onder meer herhaalopdrachten standaardiseert.
 • Je zoekt naar passende oplossingen bij eventuele knelpunten, bijvoorbeeld als er bepaalde onderdelen niet leverbaar zijn of een tekening niet klopt.
 • Je assisteert de projectleider op zowel werktuigbouwkundig als elektrotechnisch gebied.
 • Je stelt een maatregel ter verbetering op als tijdens een project blijkt dat er processen verbeterd kunnen worden, zodat dit eventueel in een A3-aanpak (lean) opgepakt kan worden.

Uiteraard kun je met vragen altijd bij een van je collega’s terecht. Samen gaan we voor een succesvol eindresultaat. Heb je de ambitie om jezelf verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van projectleiding of engineering? Laat het ons vooral weten, want er zijn diverse doorgroeimogelijkheden bij ons. Denk aan het volgen van in- of externe opleidingen.

Dit ben jij

Met jouw drive, technische affiniteit en verantwoordelijkheidsgevoel draag je bij aan onze projecten en ga je voor de beste kwaliteit. Je gaat zelfstandig te werk, zet met jouw initiatiefrijke houding een stap extra als dat nodig is en maakt optimaal gebruik van de kennis en kunde van collega’s. Ook werk je secuur en switch je makkelijk tussen verschillende taken. Altijd denk je vooruit: jij begrijpt dat bepaalde beslissingen consequenties hebben voor andere projectfasen, houdt constant de vinger aan de pols. En komt met creatieve oplossingen voor eventuele knelpunten.

Verder heb je:

 • Minimaal mbo 4-werk- en -denkniveau in de richting mechatronica, bijvoorbeeld door een opleiding of ervaring.
 • Ervaring in een soortgelijke functie en met technische projecten.
 • Kennis van een productieomgeving.
 • Ervaring met een ERP-systeem, bij voorkeur Isah.

Voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar ben je ervan overtuigd dat deze baan bij RIJKERS écht iets voor jou is? Ook dan nodigen we je van harte uit om te reageren op deze vacature.

Dit bieden wij je

 • Een salaris tussen   € 3.000,- en € 4.200,- bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband), passend bij je kennis en ervaring.
 • Een tijdelijk contract, met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao metaal en techniek met onder meer een uitstekende pensioenregeling en reiskostenvergoeding.
 • De mogelijkheid om zelf je werktijden in te delen en thuis te werken. Dit gebeurt altijd in overleg.
 • 25 vakantiedagen en 13 atv-dagen.
 • Regelmatig activiteiten, georganiseerd door onze personeelsvereniging én jaarlijks een kerstdiner en bouwvakbarbecue.
 • Een ingerichte werkplek, inclusief laptop.
 • De mogelijkheid om opleidingen te volgen en jezelf verder te ontwikkelen binnen onze organisatie.

Dit zijn wij

Een warmtewisselaar voor een snoepproducent of de ontwikkeling van een machine die verse producten als pizza’s en hamburgers invriest? Het zijn voorbeelden van vernieuwende installaties en machines die we realiseren we bij SLB GROUP. Vanuit de Koperslagerstraat in Uden én op talloze projectlocaties in binnen- en buitenland dragen we bij aan slimme oplossingen in food, water en milieu, dé kern voor de groeiende wereldbevolking.

Doen wat je belooft en alles op alles zetten om verwachtingen te overtreffen: dat typeert SLB GROUP. Zo investeren we in duurzame relaties, zowel met onze klanten als onze werknemers. Dankzij onze kennis én oplossingsgerichte houding zijn we in staat om voortdurend met organisaties mee te denken. Ook maken we ons sterk voor duurzaamheid. Daarnaast hebben we oog voor onze medewerkers en staat hun persoonlijke ontwikkeling centraal. Bij SLB GROUP werken betrouwbare vakmensen die hechten aan een hoge kwaliteitsmaatstaf én aan werkplezier. De lijnen zijn kort en we staan altijd voor elkaar klaar.

RVS NON FERRO, RIJKERS en SLB HIGHTECH, de drie businessunits van SLB GROUP, hebben ieder hun eigen focus, maar delen deze kernwaarden. Jij maakt deel uit van het team van RIJKERS, gespecialiseerd in procestechnologie voor de handling van poeders en vloeistoffen. Je werkt in een prettige sfeer samen met de technisch manager, projectleiders, engineers en andere werkvoorbereider. Bij deze collega’s kun je altijd terecht voor vragen of advies. Daarnaast wissel je ervaringen uit met je collega’s van SLB GROUP als geheel.

Reageer direct

Stuur je motivatiebrief en cv uiterlijk op 12 februari naar Egber Smits via e.smits@slb-group.nl . Heb je vragen over de functie? Dan kun je terecht bij Frits van de Ven, manager Rijkers, via +31 6 55 27 66 66 of via f.vd.ven@rijkerspt.nl 

re. Bellen kan uiteraard ook: 0413 - 225 000.


Wereldspelers nog beter maken

Onze bedrijven zijn actief in het hart van de Nederlandse agro- en foodindustrie. Een industrie die internationaal gezien een toppositie vervult. Wist u bijvoorbeeld dat Nederland wereldwijd de tweede exporteur is op het gebied van agro en food? En dat we de derde grootste exporteur zijn van machines voor de foodindustrie? 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food. Bij de SLB GROUP hebben we een duidelijke missie: de vooruitstrevende wereldspelers in deze industrie nóg beter maken.