Deuvels Avenue2: van engineering tot levering

In het zuiden van ons land realiseren Strukton en Ballast Nedam, verenigd in Avenue2, de integrale gebiedsontwikkeling A2 Maastricht. De ruggengraat van het plan is een tweelaagse tunnel onder Maastricht. RVS NON FERRO, onderdeel van de SLB GROUP, nam de verantwoordelijkheid voor de 358 verbindingsdeuvels tussen de betonnen tunnelelementen. Van engineering tot levering.

Met de komst van de tunnel verdwijnt 80% van het verkeer straks onder de grond. Dit leidt tot een betere doorstroming op de A2 en een beter leefklimaat in Maastricht. De tunnel krijgt vier aparte tunnelbuizen, elk met twee rijstroken. Tussen de 30 meter lange betonnen tunnelelementen zitten verbindingsdeuvels. Geen standaarddeuvels, maar exemplaren die aan zeer strenge eisen voldoen. RVS NON FERRO neemt Avenue2 alle zorgen rondom deze deuvels uit handen. Van sterkteberekening en engineering tot en met just-in-timedelivery. Ook het voorraadbeheer nemen we voor onze rekening.

Precies op tijd
Wij leveren in totaal 358 sets deuvels. Een set bestaat uit een mannetjes- en een vrouwtjesdeel. Elke levering bevat 6 sets, die precies op tijd op de juiste plek beschikbaar worden gesteld aan de projectorganisatie. Compleet met instructie voor een goede verwerking in het beton. Zo heeft onze opdrachtgever nergens omkijken naar.

Totaaloplossing
De bedrijven binnen Avenue2 weten vanuit hun ervaring dat ze op RVS NON FERRO kunnen bouwen. Toen standaarddeuvels niet geschikt bleken voor dit project, was de keus dan ook snel gemaakt. RVS NON FERRO bood uitkomst met een totaaloplossing. Voor de sterkteberekening op basis van de eindige-elementenmethode (FEM) schakelden wij LARA Engineering in. De engineering, realisatie en alle overige werkzaamheden verzorgden we in eigen huis.

Wereldspelers nog beter maken

Onze bedrijven zijn actief in het hart van de Nederlandse agro- en foodindustrie. Een industrie die internationaal gezien een toppositie vervult. Wist u bijvoorbeeld dat Nederland wereldwijd de tweede exporteur is op het gebied van agro en food? En dat we de derde grootste exporteur zijn van machines voor de foodindustrie? 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food. Bij de SLB GROUP hebben we een duidelijke missie: de vooruitstrevende wereldspelers in deze industrie nóg beter maken.